fbpx
Любопитно

Парите са любов

В тази статия ще говорим за това какво означава „Парите са любов“ и ще имате възможност да изследвате какво да промените, за да можете да печелите повече пари и как да си осигурите финансова свобода.

И така, какво означава „Парите са любов“…

Ако сте учили история на парите, вероятно знаете, че преди изобщо да съществуват парите, хората са обменяли стоки на бартер.

Ако вземем следния пример: един човек произвежда хляб, друг произвежда мляко. Разменят хляб за мляко. Но реално не разменят само хляб за мляко. Това е само материалното изражение на техния обмен. Единият човек е вложил енергията си в производството на хляб,  а другият е вложил енергията си в производство на мляко. Всеки е вложил жизнена енергия, за да произведе продукт. Освен това в продукта е вложен ресурс от природата като жито за хляба и мляко от кравата. Житото и кравата са живот. А животът е любов. Той възниква от съграждащата енергия на любовта. Кравата е зачената от акт на любов. Млякото е дар за живота на теленцето. Житото, както и всяко растение, също произхождат от съграждащата енергия на живота на земята, а именно любовта. А за да бъде още по-питателно житото и да се развие, то има нужда от грижа. А грижата е любов. Когато спрем да се грижим за нещо, постепенно то залинява и се разрушава. А ако не се грижим за реколтата, то тя няма да ни радва с пълния си капацитет. Дори да не го осъзнаваме, влагайки грижа в нещо, ние влагаме любов, влагаме сърцето си. И въпреки че някои хора изглеждат сърдити, все пак в корена на всяка грижа, стои любовта. Така ако се върнем към примера да разменяме хляб за мляко, реално ние разменяме грижата и любовта, които сме вложили в тях. Следователно парите, които подхранват живота, са любов.

Този пример може да се съотнесе за абсолютно всяко нещо в съвременния начин на печелене на пари. Връщайки се към историята на парите, нека си припомним, че парите възникват, за да се улесни обмена на блага и оценката на това кой колко енергия и ресурси е вложил в производството на стоката. Но количеството любов, вложено в продукта, не е възможно да се оцени. То просто съществува зад производството на материалните и нематериални блага. Често не можем да го видим и да го усетим, защото не сме научени да гледаме по този начин на парите и защото понякога поведението и начина на общуване на хората ни кара да си създаваме убеждения, които ни отдалечават от идеята „парите са любов“.

Другото, което ни пречи да видим парите като любов, е нуждата ни за оцеляване и желанието ни да живеем в по-добри условия. Тези наши нужди понякога ни вкарват в енергията на нуждаещи се. Когато влезем в тази енергия обаче, парите започват да „бягат“ от нас, защото тогава губим връзката с любовта и защото хората не обичат да задоволява чужди потребности, освен в определени случаи, които не са обект на тази статия.

Какво да правим тогава, ако искаме да печелим повече пари и да постигнем финансова свобода? Ето 5 насоки:

1/ Да си позволим да обичаме парите. Това означава да се освободим от всички негативни вярвания за себе си и парите, които имаме на подсъзнателно ниво.

2/ Да излезем от модела на нуждаещи се дори и в момента да сме закъсали финансово. В подобни ситуации това, което помага да излезем от това състояние, е да се свържем с талантите си и приноса, който даваме за обществото. Парите следват приноса, който даваме.

3/ Да променим нагласата си от служител, който изпълнява задачи, в предприемач, който провокира действия, открива възможности, споделя даровете си с хората и дава принос. Освобождаването от нея става с вътрешна работа. Част от този процес означава да отворим сърцето си – да даваме и получаваме от сърце. Така се получава обмен и растеж. Често това не е лесно, но направите ли го, ще отворите пътя към изобилието за вас в бизнеса и в живота.

4/ Много е важно да се научим как да споделяме нашите дарове и нашия принос с другите хора. В съвременния свят този процес се нарича маркетинг и продажбени умения. За много хора тази терминология предизвика неприятни усещания. Но ако споделяте по разбираем начин какви дарове имате за хората, с които те ще обогатят живота си и го правите от сърце, а не с енергията на нуждаещ се, ще имате съвсем различни резултати. Същото важи и за интервюто за работа.

5/  Да не спираме да се учим и да се развиваме в различни направления, за да обогатяваме себе си и да споделяме добри практики с другите хора. Да опознаваме себе си и хората, да подобряваме начина си на общуване и свързване с тях, да се освобождаваме от различни страхове, притеснения и тревожности, са от ключово значение за развитието ни и постигането на успехи, включително финансови.

И така, в корена на това, колко пари печелим, стоят нашите убеждения, но също така навици, емоционални обвързаности и нагласи, които сме изградили на подсъзнателно ниво, както и начина ни на комуникация и свързване с хората. Често те са причините, които ни отдалечават от богатството. Има и други, разбира се, но тези са най-очевидните и често срещани причини, които също така относително лесно могат да се променят.

Но най-важното, което ще разгледаме днес са вярванията ви относно парите, защото нашите вярвания рефлектират директно в комуникацията ни с хората и във връзката ни с изобилието. Сега ще имате възможност да поработите върху един от многото елементи, които оказват директно влияние на това колко пари печелите и дали можете да ги задържате и умножавате, а именно вярването ни относно парите. И така:

  • Каня ви да кажете на глас: „Аз обичам парите“.  И усетете какво се случва във вас.

Ако усещате, че душата ви се свива, ако усещате съмнение, ако не се чувствате комфортно свободно да заявите „Аз обичам парите!“, е много вероятно да привличате трудно пари към себе си. Или дори и да успявате да го правите, то е възможно лесно да се разделяте с тях, да не можете да ги задъжате и умножавате.

  • А сега си кажете на глас: „Парите са хубаво нещо, парите са любов.“

Какво се слува във вас сега? Ако в тялото усещате съмнение, попитайте се:

  • „А какво всъщност са за мен парите?“ – и изчакайте да получите отговор от душата. Запазете мълчание, спрете вътрешния си глас и изчакайте.

Ще познаете, че отговорът идва от душата, а не от разума, когато се появи кратък и ясен отговор сякаш от дълбините.

Следващият въпрос е

  • „Какво вярвам относно това аз да печеля много пари?“ изчакайте отговора…

Когато имате конкретни отговори, вие вече сте намерили първата крачка към промяната или трансформацията.

Следващата крачка е да се запитате:

  • „Какво искам да вярвам относно парите?“ – изчакайте отново да дойде отговор от дълбините. Намерете конкретен отговор, вярване, което ще ви служи по-добре и се опитайте да го интегрирате.

Как става интегрирането на подкрепящи вярвания: един подход, който може да ви помогне в този процес на интегриране на новото вярване, е да си представите, че вдишвате новото вярване в сърцето си. Вдишайте няколко пъти дълбоко като си казвате новото вярване и си представяте как през дъха ви то влиза в сърцето ви и става част от вас.

Какво още ни е нужно, за да можем да развием нагласа на предприемачи като в същото време останем свързани с човешката страна, която е в зародиша на парите? Отговорът е именно да останем свързани с любовта. И дори да идва нещо негативно към нас, дори да изпадаме в трудности, е важно осъзнато да оставаме свързани с любовта и позитивната нагласа. Те ще ни дадат градивна енергия да се справим с трудността. Така се отваряме за изобилието. А изобилието е не само пари и материални блага, то е още подходящ човек до нас, подходяща среда, екип и хора, които вибрират на „нашата честота“. А реално качеството на нашите взаимоотношения са най-големия актив, който притежаваме.

В този процес не винаги можем да се справим сами. Ако имате нужда от подкрепа, за да промените вярванията си, навиците си, емоционалните си обвързаности, да придобиете предприемаческа нагласа, да промените начина си на комуникация или да се отворите за изобилието, можете да се свържете с мен.

Пожелавам ви любов в сърцата. Има ли я, ще намерите начин с любов и радост да привличате повече пари към себе си и да инвестирате част от тях, за да ви носят допълнителен доход и финансова свобода.

Успех!

Ивет Павлова, НЛП бизнес, лидершип и лайф-баланс коуч и треньор.

*Материалът не представлява препоръка за инвестиция.

Други статии по темата
Не са открити резултати.
Ако материалът Ви е бил полезен, абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуална информация за обучения, уебинари и статии за управление на личните финанси

Настоящата публикация цели да даде полезна информация по дадената тема. НО НЕ е финансова консултация или съвет. Използвани са проучвания в сферата от различни източници, но материалът може да не е изчерпателен, както и да съдържа субективност на автора. Информацията не е съвет за вземане на инвестиционно решение или препоръка за покупка, или продажба на финансови инструменти, инвестиционни или други финансови продукти. Консултирайте се със специалист, преди да действате. Авторът и платформата не носят отговорност за негативни последствия в резултат на предприети действия на базата на предоставената в статията информация.